Books for Singles / Singles / Single-Mannen / Mannen En Moeders

Mannen En Moeders

De Levenslange Worsteling Van Zonen Met Hun Moeders

H.C. Halberstadt-Freud

€ 14,95

Niet iedere man heeft een Oedipuscomplex. Niet iedere man heeft als jongetje in zijn fantasie een stille strijd met zijn vader gevoerd om de exclusieve liefde van zijn moeder te verwerven, en haar ten slotte opgegeven terwille van een volwassen liefdesleven met een andere vrouw.
Er zijn ook mannen die een ander parcours doorlopen. Van sommigen van hen is de fantasie van de moedermoord dichtbij. Zij blijven hun leven lang worstelen met de gestalte van hun moeder.
In 'Mannen en moeders' laat Halberstadt-Freud op heldere en inzichtelijke wijze zien welke vormen van pervers gedrag dit tot gevolg kan hebben. Aan de hand van het werk van Proust en Freud en van voorbeelden uit haar eigen praktijk geeft zij een indringend beeld van mannen die zich niet hebben kunnen losmaken van hun moeder. ZIj analyseert beroemde passages zoals de nachtkusepisode uit 'Op zoek naar de verloren tijd'. Onthouding wordt afgewisseld met volledige overgave: een patroon dat kenmerkend is voor het latere liefdesleven.
Iki Halberstadt-Freud is psychoanalytica in Amsterdam. Van haar hand verscheen erder 'Electra versus Oedipus. Het drama van de moeder-dochterrelatie'.

Bestellen